Morgan Stanley meg nem erősített hírek szerint bitcoin swap kereskedést indít

Nem megerősített mai hírek szerint a Morgan Stanley előkészületeket tett a bitcoin swap kereskedés bevezetésére.

Nem hivatalos források szerint a Morgan Stanley bitcoin swap kereskedést indít

A Bloomberg üzleti portálon megjelent cikk alapján a bankóriás összetett bitcoin határidősök kereskedését fogja kínálni ügyfeleinek. A cikkíró Alistair Marsh szerint, a forrásaira hivatkozva, “olyan szerződéseket fognak kínálni, amelyek a befektetők számára szintetikus kitettséget ajánlanak a bitcoin teljesítményével szemben”, hasonlóan a Goldman Sachs és az Intercontinental Exchange terveihez.

“A befektetők long vagy short pozíciókat nyithatnak az úgynevezett ár visszatérítési swap használatával és a Morgan Stanley spreadet számol fel minden egyes tranzakcióért,” írta Marsh.

A lépés – ha valid – fél évvel azután jön, miután a Morgan Stanley csatlakozott a Goldman Sachs-hoz a bitcoin határidős ügyletek elszámolásában.

Most akkor mi az igazság?

A Morgan Stanley óvatos rövid és közép távú kijelentéseket tett a kriptopénz piacok teljesítményére a héten, melyekben Mike Wilson a cég elemzője a gördülő medve piacok (rolling bear market) beköszöntére figyelmeztet.

Felhívásunk nem a szimultán nagy volumenű átárazásra irányul a kockázati eszközök között, hanem egy medve piacra, ami átgördül a különböző eszközökön és szektorokon az idők során a leggyengébb láncszemeket (bitcoin, fejlődő piaci adósság és részvénypiacok, olasz kötvények, finanszírozási felárak, nemesfémek és korai ciklusú iparágak mint házépítés és légi közlekedés) a legkeményebben és leggyorsabban elintézve,

— idézte az elemzőt a Street honlap.

A pénzügyi intézmények szerepvállalása a bitcoin és altcoin piacokon továbbra is forró téma a kriptoközösségen belül.

A múlt héten a Goldman Sachs óriási felfordulást okozott a kriptopénz piacokon miután felröppent a hír, hogy nem indít kriptovaluta kereskedési osztályt majd azt tagadva álhír terjesztőknek nevezte a hírek publikálóit, a Business Insider-t, ahonnan a hír maga eredt.

A Morgan Stanley egyenlőre nem reagált a hírre és még meg kell erősítenie vagy elutasítani a Bloomberg jelentette (ál)fejleményeket, amit már egyébként több kriptovaluta személyiség, mint a Digital Currency Group CEO, Barry Silbert is felkapott.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük