Nem állt földbe a Binance CZ büntetése után

A kriptopiac stabil fellendülést mutat alig egy nappal azután, hogy az iparág egyik legrejtélyesebb és legbefolyásosabb szereplőjének lemondásáról szóló híreket közölték. Ráadásul nem volt pánik vagy tömeges kivonulás a Binance-ról, így a kriptotőzsde a szokásos módon működik tovább.

Nincs Binance exodus

A Binance a világ legnagyobb kriptotőzsdéje a volumen alapján. Vezérigazgatójának, CZ-nek mint a kriptoszektor egyik legbefolyásosabb szereplőjének a megvádolása és lemondása össze kellett volna, hogy döntse a Binance platformot. De nem így történt.

A Nansen on-chain analitikai szolgáltató szerint a hír megjelenését követő 24 órában nem volt tömeges eszközkiutalás a kriptotőzsdéről.

November 22-én a Nansen arról számolt be, hogy “a kiutalások a normál működés szerint folytatódnak, és nem látjuk a pénzeszközök tömeges elvándorlását”.

Binance kiáramlás
A híreket követő napon kissé megemelkedett a kiáramlás, 956 millió dolláros negatív nettó egyenleg jött össze volt, de nem volt riasztó.

Valójában közben a Binance teljes eszközállományának az értéke 65,2 milliárd dollárra nőtt, mivel a kriptoeszközök árfolyamai emelkedtek.

A Nansen jelentés megjegyezte, hogy az elmúlt évben két sokkal nagyobb kiáramlás is volt már a Binance platformon. Az egyik 2022. decemberében történt meg az FTX bedőlése és fizetésképtelenségi pletykák után. A második idén júniusban volt, miután a SEC beperelte a vállalatot.

November 22-én aztán a piaci hírek azt is megerősítették, hogy a Binance valószínűleg képes lesz kifizetni a teljes 4,3 milliárd dolláros bírságot anélkül, hogy kriptovalutát kellene eladnia a tartalékaiból. Ennek oka, hogy több mint 6 milliárd dollárnyi értékű eszközzel rendelkezik.

Erre a leleplezésre reagálva az új vezérigazgató, Richard Teng azt mondta: “Üzletünk alapjai NAGYON erősek.”, majd hozzátette:

A Binance továbbra is a világ legnagyobb volumenű kriptotőzsdéjét működteti, a tőkeszerkezetünk adósságmentes. A kiadásaink szerények, és a felhasználóinknak felszámított alacsony díjak ellenére robusztus bevételeink és nyereségünk van

A kriptopiac azonnal visszapattant

Úgy tűnik, hogy a kriptopiac teljesen kilábalt a Binance hírek okozta kisebb megingásból. Ennek eredményeképpen a teljes kapitalizáció 4,8%-kal emelkedett a nap folyamán, és elérte az 1,48 billió dollárt, 70 milliárd dollárral nőtt az elmúlt 24 órában.

A Bitcoin a csütörtök reggeli ázsiai kereskedés során 3,8%-os napi emelkedés után 37 330 dolláron áll. Eközben az Ethereum 5,4%-ot emelkedett, és a cikk írásakor elérte a 2062 dollárt. Más altcoinok is stabil nyereséget könyvelhetnek el jelenleg, ilyen a Solana (SOL), az Avalanche (AVAX) és az Uniswap (UNI).