Tanácsok profiktól kripto-medvepiac esetére

Itt a halálkereszt a 22 ezer dolláros bitcoin célárfolyammal. Lássuk mit tanácsolnak az öreg rókák a kripto-medvepiac esetére.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

A legfrissebb on-chain adatok szerint mindössze 9 nap alatt összesen több mint egymilliárd dollár értékű bitcoin került a tőzsdékre a kriptovaluta bezuhanása után. Május 11-e óta összesen 40 ezer bitcointól szabadultak meg a befektetők. A tőzsdéken megjelenő nagy összegű bitcoin készlet egybeesett az árfolyam meredek zuhanásával. Azonban még ennek ellenére sem esett az árfolyam 28 ezer dollár alá.

A múlt heti nagy esés ellenére a nagy intézményi befektetők nem pártolnak el a piactól. A Julius Bär Group, egy svájci bank, amely több mint 110 milliárd dollárnyi eszközt kezel, a befektetőknek tartott beszámolójában külön kiemelte a kriptovalutákat. Hamarosan kriptotermékeket és DeFi szolgáltatásokat is kínálni fognak a kiemelt ügyfeleinek. Amint a teszt sikerrel zárul, a kriptovaluták beintegrálásra kerülnek a bank vagyonkezelési szolgáltatásai közé.

A BitMEX, a világ egyik legnagyobb kriptovaluta derivatív platformja bejelentette a BitMEX Spot Exchange szolgáltatás indulását, amely lakossági és intézményi kereskedők számára is egyszerűen elérhetővé teszi az azonnali kriptovaluta-kereskedést.

Itt a halálkereszt a 22 ezer dolláros bitcoin célárfolyammal

A népszerű kereskedő és elemző, a Rekt Capital szerint a BTC/USD-nek közel 20 000 dollárra kell zuhannia, hogy hozza a múltban megjelent alakzatokat.

Sok vita övezi a Bitcoin árfolyam grafikonján időről-időre megjelenő úgynevezett „halálkereszt” konstrukciókat. A halálkereszt akkor jelenik meg, amikor a csökkenő 50 periódusos mozgóátlag (50MA) a 200MA-t keresztezi.

A múltban gyakran előfordult, hogy egy-egy ilyen esemény jelentős árcsökkenést váltott ki. Ez az, amit Rekt Capital “generációs mélypontnak” hív.

kripto medve piac

2022 januárjában a történelmi tendencia visszatérni látszott, mivel megjelent a halálkereszt a grafikonon. Ezután a BTC/USD már 43%-ot esett a 2021. novemberi minden idők legmagasabb, 69 000 dolláros csúcsáról. Ha most egy újabb ilyen esés előtt állunk, akkor az további 43%-kal egészen 22 700 dollárig húzhat vissza a BTC USD kereskedési pár.

Nem az első kripto-medvepiac és remélhetőleg nem is az utolsó

A jelenlegi piaci hangulat meglehetősen világvége hangulatot mutat. A kereskedési kedvet mutató félelem és kapzsiság indexe már egy hete extrém félelmet mutat. A héten kedden már 8 pontnál is járt a mutató, ami a valaha mért legalacsonyabb pontszám.

Félelem és kapzsiság index mélyponton - kripto-medvepiac

Az árfolyamok puszta csökkenő tendenciáján kívül a medvepiacot számos egyéb tényező is jellemzi. A befektetők piacba vetett bizalmának hiánya, a tartósan csökkenő árak és csökkenő kereskedési forgalom jelenik meg. Emellett pedig egyre alacsonyabb csúcsok, amikor jó hírek jönnek, és egyre alacsonyabb mélypontok, ha rossz hírek érkeznek.

Egy kereskedő a Twitteren az alábbi tanácsokat adja az újaknak a medvepiac esetére:

  • Vásárolj Bitcoint
  • Tartsd kézben a saját kulcsaid
  • Hagyd figyelmen kívül a piaci árat
  • Hagyd abba a szerencsejátékot a szeméttel – itt feltehetően a shitcoinokra utal a szerző
  • Szabadulj meg a tőkeáttételtől
  • Dolgozz folyamatosan
  • Rendszeresen rakj félre
  • Készülj fel egy pénzügyi összeomlásra
  • Vigyázz a családodra
  • Használj ki minden extra időt, hogy megismerkedj az új Bitcoin eszközökkel és szolgáltatásokkal

Erik Vorhees kripto befektetők azt tanácsolta a kereskedőknek, hogy ne tegyenek semmit. Akik már vásároltak bitcoint ugyanis a “magokat elültették” és a várakozást ahhoz hasonlította, hogy tavasszal nő a búza. Nic Carter kereskedés elemző szerint a kripto-közösségnek most arra kell az energiát fordítania, hogy olyan dolgokat építsen, amelyeket az emberek valóban akarnak.

A medvepiac akkor érhet véget, ha a Federal Reserve leállítja a kamatemelést. Egyes előrejelzések szerint ez akár a következő hónapokban megtörténhet. Azonban erre nincs garancia.

Altcoin hírek

Ethereum

Vitalik Buterin és más Ethereum fejlesztők is megerősítették, hogy idén augusztusban végre elindulhat az Ethereum 2 hálózat. A nagy Ethereum Merge, vagyis a különböző teszthálózatok végleges egybeolvadása a blokklánc 7 éves történetének eddigi legfontosabb eseménye lehet. Azonban lassan számolni sem lehet, hányszor lett már elhalasztva az indulás.

Az Ethereum natív tokenje, az Ether (ETH) továbbra is lefelé mutató tendenciával néz szembe az egyre magasabb kamatkörnyezetben. Egy elemző azonban úgy véli, hogy a token következő lépése medvecsapdává válhat, mivel a piacot befolyásolja a Merge jövő augusztusi megjelenését.

Ethereum medve csapda

Az Ether ára 2022 végére elérheti a 4000 dollárt Wolf, egy független piaci elemző által május 20-án megosztott technikai beállítás szerint.

Az elemző úgy véli, hogy az ETH egy több hónapig tartó emelkedő háromszög alakzatban mozog, amely egy vízszintes trendvonal ellenállást és emelkedő trendvonal támogatást hoz magával.

Figyelemre méltó, hogy az ETH legutóbbi újratesztje az alakzat alsó trendvonalán nagy fellendülést indíthat el a felső trendvonal felé, amely a 4000 dollár körüli szint körül mozog.

Wolf egy hasonló, 2016-os háromszög-beállításból vette az optimista jelzéseket. Akkor az alakzat kialakulása megelőzte a nagy bikafutást 1 dollárról 27 dollárra. Hasonlóképpen, 2017-ben egy másik emelkedő háromszög egybeesett egy szintén nagy emelkedéssel, ahol az ETH/USD 270%-os plusszal 1500 dollár fölé emelkedett.

Wolf megjegyezte, hogy az Ethereum tulajdonképpen egy medvecsapdát állított most fel. Azaz az árfolyam akció kiütheti a piacról azokat, akik az esésre játszanak, ha Wolf előrejelzései beigazolódnak.

Terra Luna

Talán a Binance mentheti meg a Terra haldokló projektjeit. A BNB Chain, korábbi nevén Binance Smart Chain bejelentette, hogy támogatást fog nyújtani a Terra ökoszisztéma azon projektjeinek, amelyek a jelenleg igencsak problémás DeFi protokollról térnének át. Nem a Binance az egyetlen vállalat, amely segítséget nyújt a Terra ökoszisztéma gyengélkedő projektjeinek. A Telos és a Polygon is felkarolná a Terra projektjeit.


Szombaton újra jelentkezik a BitcoinBázis podcastja, a Bitcoin Kebab. A Bitcoin Kebab célja, hogy olyan aktualitásokról beszéljünk, amik rányomják a bélyegüket a mindennapjainkra, legyen az a kriptovaluták, a decentralizáció, a blokklánc technológia, a digitális forradalom vagy éppen a mesterséges intelligencia témaköre.

Az adás eheti vendége Popovics László, a Deltec Bank and Trust digitalizációért felelős ügyvezetője, aki egyenesen a Bahamákról csatlakozott adásunkhoz. A digitalizációval összefüggésben hallhatunk majd számos érdekességet a mesterséges intelligenciáról, az automatizációról, illetve Kata arról is érdeklődött, hogy tényleg elveszi-e a mesterséges intelligencia az emberek munkáját.