Török fociklub hivatalos szponzora lett egy bitcoin tőzsde

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Törökország legnagyobb bitcoin tőzsdéje, a BtcTurk együttműködési megállapodást írt alá az első osztályban szereplő Yeni Malatyaspor fociklubbal. A szerződés értelmében a BtcTurk a futballklub hivatalos szponzora lesz a 2019-2020 szezonban, és a klub neve is BtcTurk Yeni Malatyaspor-ra változik.

Ez nem az első eset, hogy a kripto- és a sportszektor partnerséget köt, ami jól jelzi, hogy egyre elfogadottabbá válik a kriptó a sportban és azon túl is.

 

A szponzorációs egyezség értelmében a BtcTurk logója hivatalosan is megjelenik a csapat mezén. A BtcTurk ügyvezető igazgatója, Özgür Güneri így kommentálta a bejelentést:
Nagy izgalommal jelentjük be, hogy egy újabb jelentős mérföldkövet értünk el az országban és a világban azzal, hogy partnerségre léptünk a Török Szuperliga egyik eredményes csapatával a Yeni Malatyasporral. Mi hiszünk a török fociban és a sportokban, és a következő években még többet szeretnénk fektetni ebbe a szektorba is.

A sport franchise-ok kedvelik a kriptovalutákat

Úgy tűnik, hogy a sportszektor egyre több lehetőséget lát a kriptovalutákban, és erős támogatást is nyújt nekik. Az elmúlt időszakban több hír is napvilágra látott, hogy a kriptovaluták és a blokklánc-platformok partnerségre lépnek a különféle sportágak legnagyobb neveivel. A sportok közül is kiemelkedik a kosárlabda és az amerikai foci.

A Miami Dolphins, amerikai focicsapat a Litecoint fogadta el mint a klub hivatalos kriptovalutáját, és már a szurkolók Bitcoinban és Litecoinban is megvásárolhatják a meccsekre a jegyeket.

A Cleveland Cavalier NBA 2k ligás csapata, a Cavs Legion a UnitedCoin kriptoplatformmal szerződött, és a UniteCoin lett a liga hivatalos kriptopartnere is.

Olaszországban a Juventus a Socios.com-mal működik együtt, a blokklánc-platform egy szurkolói tokent is kiadott ennek hatására.

2018-ban pedig szintén Olaszországban történelmet írtak azzal, hogy a Rimini olasz futballklub vételárát egy befektető Bitcoinban fizette ki. Korábban pedig az amerikai kosárlabdacsapat a Sacramento Kings azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az első sportklub volt, ami hivatalosan Ethereumot bányászott, és az első sportklub, amit Bitcoint fogadott el.

A Bitcoin rendkívül népszerű a török gazdaság instabilitása miatt

Törökország hivatalosan is kriptobarát országnak tekinthető, ahol a lakosság is nyitott a technológiai újdonságra. A líra, az ország hivatalos fizetőeszköze nagyot eset 2018-ban, ami a Bitcoint és a többi digitális pénzt rendkívül népszerűvé tette a lakosság körében.

Egy korábban készült felmérés szerint a török állampolgárok a legnagyobb tulajdonosai a digitális kriptovalutáknak Európában. A többi fejlett országhoz hasonlóan a török kormány és a szabályozói szervek is figyelmeztették a törököket a kriptopénzek kockázataira, de hivatalos jogi keretrendszer nem készült a kriptopénzek és blokkláncok szabályozására.

Nem meglepő, hogy a törökök krízis idején a Bitcoinhoz és társaihoz fordultak. Azok az országok, ahol a lakosság gazdasági válsággal és monetáris problémával küzd, nagyon hamar a kriptopénzek felé fordulnak, amelyben a megmentőt látják. Jó példa erre Venezuela és Argentína is.

premik

Közel 10 éves IT tapasztalattal rendelkezek nagyvállalati fizetési rendszerek és fizetési megoldások fejlesztésében. A kriptók által képviselt érték mellett érdekel a mögöttes technológia is, és nagyon kíváncsi vagyok, hogyan épül egymásra a mainstream és a kriptovaluták világa.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.