Újabb FED stimulus jöhet, emelkedő pályán a bitcoin és az arany

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Az Egyesült Államok központi bankja (Federal Reserve) újabb ösztönzőcsomagot jelentett be, amire ha más nem is, az arany és a bitcoin pozitívan reagált. Újra a bitcoin menedékeszköz státusza került előtérbe.

Tegnap jelentette egy webes élő közvetítés során a Fed elnöke, hogy az Egyesült Államokban valószínűsíthetően “hosszabb ideig” érvényesül a karantén miatt a gyenge gazdasági növekedés és a jövedelmek zsugorodása.

Jerome Powell jegybankelnök szerint az USA reakciója a vírusra “gyors és erőteljes” volt az ösztönzőcsomagok bejelentése előtt, ami utána következik viszont, az időbe telik, hogy kifejtsék hatásukat. Egy még nagyobb gazdasági visszaesés elkerülése végett a jegybankelnök a fogyasztásuk növelésére kéri a lakosságot és megígérte, hogy a Fed még több pénzt bocsát rendelkezésre, ha azt a körülmények szükségesnek ítélik.

Na de, ami ború az egyik oldalnak, az derű a másiknak. Amíg a Fed az amerikai gazdaság megmentésén fáradozik papírfecnijével, addig az arany és a bitcoin (BTC) árfolyama újra emelkedő pályára állt.

A két szűkös kínálatú befektetési eszköz ideális értékőrző magas infláció idején, a korlátok nélküli pénznyomtatás hosszú távon a Federal Reserve és az amerikai dollárt hitelességét erodálja a világpiacokon.

Habár a kilátások pozitívak, de a két menedékeszköz árfolyama komoly rezisztenciába ütközhet a hetekben, amik áttörése és megtartása nélkül nem lesz fenntartható a momentum még a szemünk előtt kibontakozó világgazdasági recesszió ellenére sem.

Az arany az előző recessziós időszak ellenállás szintjeinek áttörésére készül, a napokban már megütötte az 1700$ dollárt is unciánként. Elemzők szerint reális várakozás a következő évre, ha 2000$ és 3000$ dollár között keressük unciánkénti árát.

A bitcoin árfolyama ezzel szemben már bőven 9000$ fölött kereskedik, ~400 dollárral elmaradva a felezést megelőző tízezer dolláros csúcsától. A felezés hatására felére vágott bitcoinkínálat tehát már most érezteti hatását az árfolyamán, amihez hozzájárult két olyan bejelentés, ami arra enged következtetni, hogy Wall Street kezd megbarátkozni a Bitcoinnal, mint hiteles befektetési eszköz gondolatával.

Kapcsolódó:

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.