Újraindult a bitcoin értékesítés 5200 francia dohányboltban

A Keplerk kriptovaluta vállalkozás október 10-én újraindította a Bitcoin értékesítést 5200 francia dohányboltban.

A bitcoin értékesítés először januárban indult el ám 2 hónapra a Keplerknek fel kellett függesztenie azt. Most azonban újraindult és a betérők 50, 100 és 250 eurós címletekben vásárolhatnak bitcoint aktuális piaci árfolyamon.

A vásárlást a Keplerk partnere, a Bimedia fizetési processzor tesz lehetővé, ami utalási terminálokat helyezett el a dohányboltokban.

Januárban hat dohányboltban indult meg a bitcoin értékesítés és akkor a hírek még arról szóltak, hogy 6500 dohányboltba tervezik bevezetni a szolgáltatást. Azonban a párizsi felügyelet akkor egy  közleményben rosszallását fejezte ki a tervezett bitcoin értékesítési kezdeményezés miatt.

Megugrott az érdeklődés a Bitcoin iránt Franciaországban

Nem sokkal korábban számoltunk be róla, hogy Franciaországban 2020 januártól 25000 üzletben, köztük a Decathlon és Sephora üzletekben lesz elérhető a bitcoinos vásárlás. Szintén szeptemberben a Domino’s Pizza francia leányvállalata nyereményakciót hirdetett aminek keretében 100 000 euró értékű bitcoint sorsolnak ki a résztvevők között.

A bitcoin iránti érdeklődés felfutásához hozzájárul az is, hogy szeptemberben a francia pénzügyminiszter élesen kikelt a Facebook Libra projektje ellen, kijelentvén, hogy az országban jelenlegi formájában nem indulhat el. A Libra kriptovaluta egy vállalati pénz lenne a Facebook 2.4 milliárd felhasználójának és sok tekintetben a Bitcoin antitézisének tekinthető (centralizált, privát adat visszaélések, pénzmosás és terrorizmus finanszírozás eszköze lehet).

Szinten a francia pénzügyminiszter, Bruno Le Maire, szeptember 12-én kijelentette, hogy Franciaország nem tervezi megadóztatni a kripto – kripto ügyleteket, de tervben van egy adó bevezetése akkor, mikor a kriptovaluta átváltásra kerül euróra.

Ez egy fokkal rosszabb, mint az a Portugáliában elfogadott adótörvény, aminek keretében a kriptovaluta vállalkozások és személyeknek nem kell adót fizetniük az így keletkező jövedelmeik után.

(Forrás: BFMTV)

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük