Holdremegés, tömeges megfigyelés, bedarált bányászgépek – ezek voltak a júliusi kedvencek

Újabb hónap telt el 2021-ből. Már a nyár nagy részének oda, de mi nem kesergünk, hiszen számos izgalmas esemény történt az elmúlt hónapban, melyekről beszámoltunk. Íme a júliusi kedvencek. Megnyitáshoz kattints a képekre!

1.Hamarosan remegni fog a Hold, iszonyú káoszt okoz a Földön

A NASA 2030-ra nagyon veszélyes tengerszint-emelkedést jósol, ami tovább fokozná a már most is zajló brutális klímaváltozást.

Hold káosz

2. Jön a tömeges megfigyelés az EU-ban, vége a privát üzenetküldésnek

Az Európai Parlament jóváhagyta az elektronikus hírközlési adatvédelmi rendeletet, amely lehetővé teszi az e-mail és üzenetküldő szolgáltatások számára, hogy automatikusan átkutassák az egyes polgárok összes személyes üzenetét a feltételezett gyanús tartalmak után, és ezeket jelentsék a rendőrségnek. A Zöldek/EFA képviselőcsoport európai küldöttsége határozottan elítéli ezt az automatizált tömeges megfigyelést, amely gyakorlatilag a privát digitális levelezés végét jelenti.

megfigyelés EU-ban

3. Kell egy ₿-terv: elszabadult az infláció Magyarországon

Kell egy ₿-terv. Az Európa Unió statisztikai hivatala (Eurostat) pénteken kiadta a legfrissebb tagországi inflációs adatokat. Magyarország ezúttal is kiválóan teljesített, hátulról az első helyen végeztünk a drágulási ranglistán.

forint infláció

4. Elszabadult a pokol Európában és Ausztráliában: Forradalmak elé nézünk?

Koronavírus korlátozások elleni tüntetések egymás hegyén-hátán: elszabadult a pokol Európában és Ausztráliában. Forradalmak elé nézünk?

Tüntetések

5. Mi történik itt? Az oroszok talán az ítélet napjára készülnek

Oroszország tovább fejleszti a titkos nukleáris ún. ítéletnapi repülőgépet, amely hatótávolsága nagyobb lesz és mindenféle high-tech megoldással fog rendelkezni, derül ki egy jelentésből.

orosz ítéletnap

6. Jeff Bezos és Bill Gates szerint ez lesz az évszázad üzlete

Bill Gates és Jeff Bezos vagyonuk egy részét a Nature’s Fynd-ba fektették, egy chicagói székhelyű kis cégbe, amelynek fő tevékenysége a gomba erjesztésével nyert fehérjéből készült vegán hús.

vegán hús

7. Jó üzlet: 5 dolláros bitcoin árnál szállt be, most szállhatott ki egy bálna

Durván jó bitcoin üzlet állhat egy a Whale Alert, nagyobb bitcoin mozgásokat figyelő szervezet Twitter fiókján a tegnapi nap folyamán közzétett bejegyzés mögött. A blokklánc adatok szerint egy ismeretlen bálna, mintegy 791 olyan bitcoint mozgatott meg, ami 9 éve háborítatlanul ült ugyanazon a tárcán. A tárcán 2012 óta nem volt semmilyen aktivitás. Akkoriban egy bitcoin érméért még csak 5-15 dollárt kellett fizetni.

8. Összeomlott Kína? Áramhiánnyal küszködik az állam, mit jelentsen ez?

Brutális csapást mért Kínára a szélsőséges időjárás, a magas energiaigény, valamint a szénfogyasztás korlátozása: az egész államot áramhiány sújtja. A szomorú igazság pedig, hogy a probléma még akár hónapokig eltarthat, és természetesen ismét a gazdaság újraindítása és a globális kereskedelem fogja húzni a rövidebbet.

Kína

9. Tokiói káosz: lelépett az olimpiáról a fő szponzor, követhetik mások is

Lekapcsolták a motort, letették a kulcsokat, letörölték a képeket. Annak ellenére, hogy a Toyota volt a egyik legfontosabb szponzora az idei ötkarikás játékoknak, a népszerű gépkocsi-gyártó felmondta az olimpia támogatását. Ők az első tiltakozók, akik mindössze három nappal a megnyitó ünnepség előtt távoztak.

tokiói olimpia szponzorok

10. Több ezer bányászgépet darált le a rendőrség, óriásit hibáztak

A malajziai hatóságok 1,2 millió dollárt dobtak ki az ablakon azzal, hogy drámai látványossággal, komédiába illő módon megsemmisítettek több ezer bitcoin bányászathoz használt ASIC bányászgépet.

bányászgépek rendőrség

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük