Kína biológiai fegyvere, gazdag Dogecoin bányászok, gmail cenzúra – itt vannak a júniusi kedvencek

Elképesztően izgalmas júniuson vagyunk túl. De mégis mi történt az elmúlt hónapban és nektek mi tetszett a legjobban? Íme a legnépszerűbb cikkeink. Megnyitáshoz kattints a képekre!

1.Az USA tudott a kínai biofegyverről, készülhetünk a legrosszabbra?

Kína egyik legmagasabb rangú disszidense hónapok óta együtt dolgozik az amerikai Védelmi Hírszerző Ügynökséggel (DIA), derült ki a RedState állításából. A források szerint a Kínai Kommunista Párt egykori képviselője belső információkkal rendelkezik Kína gigantikus fegyverprogramjáról – beleértve a biológia fegyvert is, melynek fejlesztését a kínai hadsereg 2015-ben vitatta meg az ellenség egészségügyi rendszerének romba döntése céljául.

Kína biológiai fegyver

2.Világvége hangulat Moszkvában: emberek úsznak az utcákon

Világvége hangulat uralkodik Oroszország fővárosában, Moszkvában. Először jött az intenzív, egyáltalán nem szokványos hőség, a belvárosban az átlagos, 23-24 fokos maximum hőmérséklet helyett 36 fokot mértek a hétvégén. Tegnap pedig konkrétan leszakadt az ég, és azóta az egész várost árvíz borítja. Forgalmi dugók, elázott plázák és aluljárók, brutális kimenetelű villámcsapások – mindezzel kellett szembenézniük Moszkva lakosainak.Moszkva

3.A digitális magánszféra visszahódítását tűzte ki célul egy rejtélyes új kriptovaluta

A hiperkapcsolt világunkban a privát adatok védelme – vagy annak a hiánya – válik az egyik legégetőbb problémává. A személyes adatok értékes árucikké váltak a hirdetők, illetve azok számára, akik minden lépésünkről tudni akarnak (vagy azokat cenzúrázni szeretnék). Az egyik leghatékonyabb módja a nyomonkövetésnek a digitális világban, ha kifigyelik a vásárlásaidat és a tranzakciók által hagyott digitális nyomvonalakat.

Crypton

4.Gmail cenzúra a javából – a Google ellenőrzi bejövő üzeneteinket

Az email küldés lassan már kikopik a divatból, ennek ellenére még mindig az egyik legmegbízhatóbb módja üzeneteink továbbításának. Más kommunikációs formákkal szemben pedig teljesen cenzúrázatlan módon oszthatjuk meg azt, amit szeretnénk. Legalábbis eddig így hittük.

Gmail cenzúra

5.Napi 6 millió dollárt szakítanak a Dogecoin bányászok

A Dogecoin befektetők mellett a mémcoin bányászai is milliókat kaszálnak az új érmék generálásáért és a tranzakciók megerősítéséért a 2021-es DOGE rali közepette.

dogecoin bányászok

6.Mivel zsarolja Kína a WHO-t, hogy annak hazudnia kell az egész világnak?

Valószínűleg már mindenkinek hócipője tele van a koronavírus eredetét firtató kérdésekkel és az eltitkolt részletekkel. Ami azt illeti, előbb-utóbb fény derül az igazságra, viszont érdemes szemfülesnek lennünk, hiszen a „nagyok” úgy csűrik-csavarják a részleteket, ahogyan csak akarják, és ahogyan legutóbb kiderült, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) is szeret ferdíteni. De vajon mivel tartja sakkban Kína a nemzeti közegészségügyért felelős hatóságot?

Vuhani laboratórium

7.Újabb csapást mért Elon Musk a Bitcoinra

Péntek kora reggel a Bitcoin provokátor ismét felkavarta a digitális állóvizet egy újabb tweet-tel, amely ezúttal egy összetört szívet ábrázolt.

Elon Musk tweet BTC

8.A WHO nem javasolja a kiskorúak vakcinálását, mégis megkezdődött oltásuk Magyarországon

Szerte a világon, és már hazánkban, Magyarországon is megkezdődött a 12-16 év közötti gyermekek koronavírus elleni oltása. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) azonban nem javasolja a gyermekek oltását – legalábbis egyelőre. Most akkor, hogy is van ez?

Koronavírus vakcina

9.Kiyosaki: A bitcoin 27 000 dollárig fog zuhanni, de ez egy jó dolog

Robert Kiyosaki, a Gazdag papa, szegény papa könyv szerzője szerint a bitcoin árfolyama 27 ezer dollárig fog zuhanni. Ez azonban nem probléma – sőt, kifejezetten jó dolognak tartja az amerikai üzletember.

Gazdag papa, szegény papa: A bitcoin 27 000 dollárig fog zuhanni, de ez egy jó dolog

10.Satoshi Nakamoto megmozdított volna néhány BTC-t?

2021 nagy rejtélyeit és kérdéseit jelentik azok a bitcoin “bálnák”, akik éveken át mozdulatlanul parkoltattak sok ezer bitcoint, majd idén valamiért megmozdultak. Pont a múlt héten volt egy olyan bitcoin birtokos, aki 1000 BTC-t mozgatott, pedig előtte 2010 óta nem is nyúlt a coinjaihoz. Vannak olyanok, akik azt hiszik, hogy ezeknek a mozgásoknak a hátterében maga Satoshi Nakamoto állhat.