Mégsem tervez bitcoint elfogadni az eBay. Egyelőre.


Az eBay megerősítette a korábbi hír hitelességét, a Consensus new yorki blokklánc konferencián kirakott hirdetése kapcsán.

Viszont a válasz, amit a Trustnodes újságírói kaptak nem pontosan az volt , mint amire számítottak. Az eBay szóvivő Candace elmondása szerint:

A hirdetés arra a tényre mutat rá, hogy az eBay számos virtuális pénzhez köthető tárgyat értékesít a piacterén, mint például bányászfelszerelést.

Arra a kérdésre, hogy lehet-e majd a jövőben bitcoinnal fizetni, amit a hirdetés alapján elsőre mindenki feltételezett, egy enyhén kitérő választ adtak:

“A kriptopénzek nem elfogadott fizetési metódusok az eBay platformján és nem is szerepel a fizetési stratégiánk között,” közölte Candace, majd hozzátette:

Jelenleg nem tudunk többet elárulni a témáról. Ha bármi is változik, akkor mindenkit értesítünk róla.

Tudom hogy sokan nagyon fellelkesültek, hogy kriptóval fizethetnek, de egyelőre nem szerepel az ütemtervünkben.

Arról a kérdésre, hogy egyáltalán miért voltak ott a Consensus konferencián, még csak válaszolni se válaszoltak és minden további tájékoztatást elutasítottak.

Az eBay pedig csak simán a “virtuális pénzekhez” kapcsolódó portékáit ment a világ egyik legnagyobb blokklánc és kriptopénz konferenciájára hirdetni.

Mindenesetre az már kezd nyilvánvalóvá válni, hogy ha az eBay erőforrást szán arra, hogy hirdessen egy blokklánc technológiai konferencián, akkor elég jól mehet a bányászfelszerelés, bitcoin érme, Ledger szekciónak az eBayen belül.

Az eBayen amúgy tényleg nagy a választék kriptós cuccokból: vehetsz régi fizikai érméket amin még Bitcoin is van, kriptós baseball kártyákat, minereket, pólókat és más kütyüket is. Szinte mint egy Agora Market volt (lol).

És hogy miért nem fogad el az eBay még kriptókat? Nagy eséllyel kivárnak. De ahogy a többi nagyvállalatot és intézményi befektetőt nézzük, Nike, Fidelity, Facebook, sőt még a kárhozatra ítéltetett JP Morgan is nagyon nagyon összemelegedett a kriptókkal.

És akkor egy napon talán már az eBay rájön, hogy a kriptósok miért nem nevezik a digitális fizetőeszközöket virtuális pénznek.

Kövess minket Facebookon és Twitteren. Értesülj első kézből a friss kriptós hírekről!


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.