Több száz amerikai bank készül a Bitcoin elfogadására

A Bitcoin visszahozta a legutóbbi hullám során összeszedett veszteségeit, miután új hír érkezett arról, hogy a világ legrégebbi kriptovalutája hamarosan több száz amerikai bankban is elérhető lesz. A Bitcoin a cikk írásakor 57 000 dollár körül mozog, 3,21% -os növekedést produkálva az elmúlt 24 órában.

A Bitcoin-tulajdonosok most élvezhetik az úttörő kriptovaluta szárnyalását. A Bitcoin eddig a hét nagy részében a pálya széléről nézte, hogy az altcoinok óriási ralinak örvendhetnek.

A Bitcoin bekerül az amerikai bankokhoz

A CNBC jelentése szerint a Stone Ridge kripto leányvállalata, a NYDIG (New Digital Investment Group) összefogott a floridai székhelyű Fidelity National Information Services (FIS) banki technológiai szolgáltatóval. Céljuk, hogy biztosítsák a szükséges infrastruktúrát az amerikai bankok számára, hogy ügyfeleik Bitcoint vásárolhassanak, eladhassanak és tarthassanak. Az iparág első kriptovaluta-ajánlata várhatóan a következő hónapokban jelenhet meg.

Az NYDIG banki megoldásainak vezetője, Patrick Sell elmondta a CNBC-nek, hogy már több száz bank jelentkezett a programra. “Amit csinálunk, hogy megkönnyítjük a mindennapi amerikaiak és a vállalatok számára, hogy a meglévő banki kapcsolataik révén Bitcoint vásárolhassanak” – tette hozzá.

Az a lehetőség, hogy közvetlenül a személyes bankszámlákról lehet majd Bitcoint vásárolni, ugródeszkaként szolgál a kriptók általános elfogadásához. Ahelyett, hogy regisztrálnának a kriptovaluta tőzsdékre, a befektetők közvetlenül a meglévő számlájukról kereskedhetnek.

Míg az olyan platformok, mint a Robinhood, a PayPal, a Coinbase és a Square azokat a kriptofelhasználókat célozza, akik Bitcoint akarnak vásárolni, a bankok be szeretnének vonzani néhány kripto rajongót, hogy hírét vigyék a lehetőségnek, a NYDIG elnöke, Yan Zhao szerint .

„Ma már a bankok nemcsak azt gondolják, hogy ügyfeleik Bitcoinra vágynak. Hanem azt is látják, hogy lépniük kell, mert látják az adatokat és számokat. Látják, hogy a betétek a Coinbase-hez, a Galaxies-hoz és a Kraken-hez mennek.”

Különösen a kisebb bankok teszik ki most ezeknek a pénzügyi intézményeknek a többségét, akik beleegyeztek a programban való részvételbe. A FIS digitális banki vezetője, Rob Lee azonban megjegyezte, hogy az olyan óriások, mint a JPMorgan Chase & Co. és a Bank of America, azután fognak a fedélzetre lépni, miután a kisebb bankok elkezdenek kaszálni a kriptovaluta támogatásukból.

A Bitcoin szolgáltatás elindítása után a NYDIG jövőbeli tervei között szerepel a Bitcoinban kifizetett bankkártya jutalmak elindítása. Valamint tervezi egy új típusú FDIC-sel biztosított bankszámla megalkotását is, amelynél a kamatot Bitcoinban fizetik ki.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.