Sokkoló jóslattal állt elő egy profi technikai kereskedő

A technikai elemzés atyja és a JP Morgan is fogadást tett a bitcoin jövőbeli árfolyamára.

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Felfüggesztette a Ledger a Recover funkciót a kriptoközösség felháborodása miatt. A Ledger vezérigazgatója, Pascal Gauthier szerint az elmúlt hét “megalázó tapasztalat” volt számukra, és bocsánatot kért a cég “félreérthető kommunikációjáért.” A hardvertárcákat gyártó Ledger elhalasztja a Ledger Recover funkció elindítását, miután a kriptoközösség heves kritikákat fogalmazott meg velük szemben.

A Binance kriptotőzsde ideiglenesen felfüggesztette az új befizetések fogadását 10 olyan token esetében, amelyek a Multichain blokkláncok közötti bridge megoldását használják. A kezdeti technikai problémákról szóló hírek után már arról is olvasni, hogy a Multichain vezetőit letartóztatták Kínában. A piac természetesen beárazta a problémákat és a hallgatást, és több szereplő is megpróbált menekülni a Multichain kitettségéből. Több millió dollárnyi befektetés áramlott ki pár nap alatt az érintett tokenek piacáról.

Jön az SRC-20, az új Bitcoin NFT szabvány. Az Ordinals feliratokra és a BRC-20 gazdaságra nagy figyelem irányul az utóbbi időben, friss kihívója, a Bitcoin Stamps. A legnépszerűbb bélyeggyűjtemények nevei ismerősen hangozhatnak, pár újszerű koncepció mellett megjelentek a más blokkláncokon már felkapott nevek újragondolásai is. A Pixel Gods, a 3GGS, az Eternai Rare, a Stamp Punks, a Stamp Wizards, a Stamp Pepes, a Stamp Pepes Not és a Classic Arcade számítanak egyelőre a “húzóneveknek”.

A BitMEX, a vezető bitcoin derivatív tőzsde bejelentette, hogy az Astrobotic Technology Inc.-del és a Bitcoin Magazine-nal közösen fellövik az első fizikai bitcoint a Holdra. A tervek szerint a fizikai Bitcoin tárcát tartalmazó rakétát idén nyáron lövik majd ki a Kennedy Űrközpontból, ami jelentős mérföldkő mind az űrkutatás, mind a kriptoipar számára.

Kilőtt az NVIDIA és vitte magával az AI kriptókat is

Az Nvidia chipgyártó iránti érdeklődés hirtelen megugrása a kripto eszközökre is kiterjedt. A Bitcoin és az Ether ára is emelkedett péntek reggel, egy sor AI-jal kapcsolatos tokennel együtt egy relatív borús hét után.

Az Nvidia chipgyártó cég részvényei a Nasdaq tőzsdén 28%-os pluszban zártak csütörtökön a cég igen erős első negyedéves eredményének bejelentését követően, köszönhetően az AI körüli egyre fokozódó érdeklődésnek. A mesterséges intelligenciához kapcsolódó tokenek pedig ezzel egyidejűleg szintén jelentős növekedést tudtak felmutatni a hét végére.

Kilőtt az NVIDIA és vitte magával az AI kriptókat is

A FET – amelynek piaci kapitalizációja jelenleg 190 millió USD – a mesterséges intelligencia által működtetett Fetch.ai blokklánc-platform natív pénze. A token árfolyama 7%-ot erősödött az elmúlt 24 órában. Hasonlóképpen, a AGIX, a SingularityNET decentralizált mesterséges intelligencia-piac saját érméje 14%-ot emelkedett az elmúlt nap során. A Render Token, a GPU-alapú renderelési platform érméje, a Render Network szintén 14%-ot tudott emelkedni péntekre virradóan.

JPMorgan: Az arany ára azt jelzi, hogy a Bitcoinnak 45 000 dolláron kell lennie

A JPMorgan befektetési bank stratégái szerint az arany ára azt sugallja, hogy a Bitcoinnak lényegesen magasabban kellene kereskednie, mint jelenlegi árszintje. Az elemzés alapja, hogy sok befektető felcserélhetőnek tartja a két eszközt.

A stratégák szerint a nemesfém unciánkénti árfolyama jelenleg 2000 dollár környékén áll. Ehhez képest a bitcoinnak 45 000 dollár körül kellene forognia. Legalábbis ezt írták május 24-én, szerdán az ügyfeleknek szóló hírlevelükben. A Bitcoint ehhez képest jelenleg 26 700 dolláron kereskedik, ami közel 70%-kal alacsonyabb, ahhoz képest, mint a stratégák szerint annak lennie kellene.

Azonban az az előfeltevés, hogy mindkét eszköz értékmegörzőként szolgál, nem győz meg mindenkit. Így az elemzők egy másik tényezőre is reflektáltak, amely potenciálisan befolyásolhatja a Bitcoin árfolyamát a jövőben. Ez pedig a felezési esemény.

A Bitcoin felezése egy olyan előre programozott eseményre utal, amely körülbelül négyévente történik, és felére csökkenti az új Bitcoinok keletkezésének sebességét. Ez a piacra kerülő új érmék kínálatának csökkenéséhez vezet, és közveltenül befolyásolja a Bitcoin árát. A felére csökken ugyanis azoknak a tokeneknek a száma is, amelyeket a bányászok kapnak jutalmul a tranzakciók feldolgozásáért és a blokklánc biztonságának fenntartásáért.

A következő felezési eseményre várhatóan jövő áprilisban vagy májusban kerül sor. Ekkor 1 BTC bányászatának költsége megduplázódik, és már körülbelül 40 000 dollárba kerül majd.

Mindeközben a bank stratégái a digitális eszközökkel szembeni folyamatos szabályozási visszhangra hivatkozva rövid távon nem jósolnak pozitív jövőképet a Bitcoin árfolyama számára.

A makro környezet nem segíti rövidtávon a bitcoin árfolyamát

Az inflációs aggodalmak és az Egyesült Államok adóssághelyzete borús árnyékot vet a Bitcoin jövőbeli kilátásaira.

A ragadós infláció továbbra is aggasztja a befektetőket, akik egyelőre nagyobb esélyt adnak a FED további kamatemeléseire. Az USA legfrissebb fogyasztási mutatója 5 százalékos növekedést mutatott, ami érezhetően meghaladja a 2 százalékos inflációs célt.

A makro környezet nem segíti rövidtávon a bitcoin árfolyamát

Ezenkívül a német statisztikai hivatal e heti adatai azt mutatják, hogy az ország bruttó hazai termék kibocsátása 0%-ról -0,3%-ra módosult 2023 első negyedévében az előző negyedévhez képest. Ez pedig mára második egymást követő visszaesést mutat. Továbbá ott van az Egyesült Államok adósságplafonjának küszöbön álló patthelyzete, valamint az a tény, hogy az Egyesült Államok kincstárának gyorsan kifogy a készpénze. A bizonytalan gazdasági helyzet pedig nem a kockázati eszközöknek kedvez.

Emellett még számos szabályozási kockázattal is farkas szemet néz a piac. A különböző kormányok az utóbbi időben arra törekednek, hogy szorítsák a hurkot a kriptoeszközök nyaka körül.

Peter Brandt és a Glassnode szerint várható volt az árfolyam kitörése

Ezen a héten a Bitcoin rövid időre a 26 500 USD és 27 000 USD közötti kéthetes tartomány alá süllyedt, ami most kihívást okoz a kritikus 200 napos mozgóátlag támasz szintjénél. Miután azonban tegnap 13 napos mélypontra süllyedt, a bitcoin jól reagált, és a következő órákban majdnem 600 dollárt nyert vissza az értékéből. Az erről a szintről való felpattanás egy lehetséges felépülést is jelenthet.

Amikor a Bitcoin árfolyama még a 27 000 dolláros árszint felett mozgott, az ikonikus kereskedő, Peter Brandt új előrejelzést adott a jövőre vonatkozóan. Brandt több, mint 30 éve foglalkozik kizárólag technikai alapú kereskedéssel a devizák és az árupiaci eszközök piacán.

A kereskedő úgy véli, hogy a BTC feljebb emelkedéséhez még szükség van egy árcsökkenésre. Bár Brandt ezt az ár-előrejelzést maga is találgatásnak nevezte, az időzítése igencsak pontosnak bizonyult.

Brandt konkrétan azt mondta követőinek, hogy fussanak és védjék meg vagyonukat.

Az elemző cég szerint a jelenlegi ármozgás igazodik a 2023 januárjában és 2020 júliusában tapasztalt kereskedéshez.

A neves blokklánc-elemző cég, a Glassnode adatai szerint a Bitcoin 3,4%-os ársávot ért el az elmúlt napokban. Az adatok megerősítik, hogy az első számú kriptoeszköz az elmúlt három év egyik legszorosabb időszakát élte át.

Az elemző cég szerint a jelenlegi ármozgás igazodik a 2023 januárjában és 2020 júliusában tapasztalt kereskedéshez.

Ez a két intervallum nagy piaci mozgásokat előzött meg, ami arra utal, hogy valószínűleg közel van a nagy volatilitás – tette hozzá a Glassnode. Ez a megfigyelés megegyezik Brandt legfrissebb előrejelzésével, amelyben azt állítja, hogy a Bitcoin még egy utolsó leszúrás után magasabbra fog majd törni.