Újabb csúcson a DOGE az eToro listázás és a ‘keresztapa’ hírére

A DOGE körül kialakult felhajtás és újabb árfolyamcsúcs kezd a januári GameStop-ralira emlékeztetni. Itt van két újabb hír, ami még magasabbra lökheti az árfolyamot.

2021. május 4-én 0.49 (azaz már 0.54$) dollárra repült a DOGE árfolyama köszönhetően a közösségi kereskedési oldal eToro listázásnak és Elon Musk hétvégén várható szereplésének az Egyesült Államokban fölöttébb népszerű Saturday Night Live (SNL) kibeszélőshowban, ahova mint a “Doge keresztapát” harangozták be.

“Ugattál, mi meghallottuk!” írta az eToro közleményében “mindenki kedvenc ‘mémcoinjáról’” miután listázta azt. A DOGE teljesítménye és az iránta mutatkozó kereslet alapján már “nem lehet az eszközt félvállról venni.”

Újra rivaldafényben a DOGE

Az elmúlt hét nap során a DOGE árfolyama 75%-kot emelkedett és a mai napon megütötte a 0.54$ dollárt. Ha pedig az egész évet nézzük, akkor 2021-ben már mint 5000%-kos pluszban van, piaci értéke eléri a 62 milliárd USD-t, és ezzel a világ 5. legnagyobb piaci értékű kriptovalutája a Bitcoin (BTC), az Ethereum Ether (ETH), a Binance Coin (BNB) és az XRP mögött.

DOGE/USD; 1N, Binance | TradingView

Pedig volt ez még így se: április 20-án már-már gyászba ment át a hangulat miután 0.20 dollárra zuhant az árfolyam, pont akkor, mikor a mémcoin hívői beharangozták a ‘DOGE napját’ és egy dollárig kívánták volna pumpálni az árfolyamát.

Kapcsolódó: Újabb történelmi csúcs: 3100 dollár felett az Ethereum

De szerencsére vagy nem szerencsére a Shiba Inu kutyás érme innen vissza tudott pattanni köszönhetően a megújult mainstream médiafigyelemnek, amit az Ellen DeGeneres Show során kapott a múlt héten Mark Cuban amerikai milliárdos tolmácsolásában. És innen indul Elon Musk haknizása szombaton a Saturday Night Live showban, amit 10 millióan követnek hetente, szóval könnyen meglehet akár a a hatására 1$ is.

Az SNL-en való megjelenése előtt Musk a Twitterén kért követőitől “skit ötleteket”, ami alatt a rövid és informális bemutatókat értik az Egyesült Államokban. Innen jött az egyik követőtől a “Dogefather” ötlete, azaz a DOGE keresztapja skit.

A DOGE traderek arra számítanak, hogy Musk megjelenése az SNL-ben hasonló hatásokkal lesz az árfolyamára, mint Mark Cubané, szóval előre bevásárolnak és srófolják fel az árát. Ugyanakor kicsit szkeptikusnak is kell lennünk a várakozásokkal, mert ha Musk full DOGE promóba megy át a showműsorban, azt nem biztos hogy jó szemmel fogják nézni a szabályozók és az Egyesült Államok Értékpapír- és Tőzsde Bizottsága (SEC) könnyen eljárást indíthat ellene piaci manipuláció vádjával.

Nem is akkora mém többé a mémcoin

A múlt héten a Dallas Mavericks tulajdonos Mark Cuban az Ellen DeGeneres kibeszélőműsorban csacsogott a mémcoinról kijelentvén, hogy nem biztos, hogy ez a legbiztosabb befektetés, de az érmébe való invesztíció többet hoz a konyhára, mint a heti lottó.

Cuban elismerte, az eszköz erősen spekulatív, de nem zárta ki később egy tweetben, hogy a felfokozott érdeklődés hatására növekedni kezd a hasznossága is, ami még tovább repítheti az árfolyamát.

„Minél több vállalat használja termékek/szolgáltatások ellenértékeként a doge-t, annál hasznosabb lesz a valuta, és AKÁR jobban tarthatja a vásárlóerejét mint a dollár. Ha a kamatlábak az egekbe szöknek, vagy a ráfordított összeg csökken vagy stagnál, akkor DOGE is. Igen, a vicc már nem is annyira vicc többé.”írta Cuban.

Kapcsolódó: Edward Snowden szerint a digitális valuta lesz a pénz következő állomása

Ugyanebben a tweetben Cuban hozzátette, hogy a Dogecoin éves inflációs rátája ötmilliárd érme, ami azt jelenti, hogy a kriptovalutának komoly hasznosságra kell szert tennie ahhoz, hogy tovább növekedjen az értéke. Itt viszont meg kell jegyeznünk, hogy ez még mindig kiszámíthatóbb, mint a központi bankok által nyomtatott ezermilliárd eurók, forintok és dollárok, amik hosszú távon a nemzeti fizetőeszközökbe vetett bizalom megrendülését és az infláció elszabadulását eredményezik.

Cuban egyébként aktívan tesz a DOGE reputációjának feltornászása érdekében, állítása szerint mióta elfogadják a DOGE-t a Dallas Mavericksnél, mintegy 120,000 DOGE értékben adtak el szuveníreket, amit nem tervez dollárosítani.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.