Nyugdíjmegvonás COVID-oltás hiányában, olasz tüntetések, bitcoinra is kiható Evergrande csőd, íme a múlt havi kedvencek

Hát, nem mondhatjuk azt, hogy unalmas volt a szeptember. Írtunk Nektek az Evergrande csődjének kriptovalutákra gyakorolt hatásáról, az Ethereumot kihívó Solanáról, az olasz COVID-19 igazolás elleni tüntetésről és még sok másról. Ha lemaradtatok volna valamiről, olvassátok el a múlt hónap kedvenc cikkeit! Megnyitáshoz kattintsatok a képekre!

1.Megvonnák azoktól a nyugdíjat, akik nem hajlandók beoltatni magukat

Hajmeresztő ötlettel állt elő egy fogyasztóvédelmi egyesület Olaszországban. Miután október 15-től nem lehet munkát vállalni az országban védettségi igazolás hiányában, a szervezet úgy döntött, hogy javaslatot tesz arra, hogy nyugdíjra se legyenek jogosultak azok, akik nem hajlandók felvenni az oltást.

olasz nyugdíjat

2.Már Kínában is gyanúsnak találják a Sinopharmot, az állami cenzúra lecsap

Kínában nemrégiben nagy port kavart egy nő bejegyzése, aki az édesanyja COVID-19 vakcina beadása után bekövetkezett haláláról írt, és vizsgálatot követelt a kínai gyártású vakcinák hatékonyságát illetően. A cenzúra természetesen lecsapott rá, hiszen a Kínai Kommunista Párt (KKP) hírnevét rontotta posztjával.

Kínában Sinopharm

3.Óriási tüntetés volt Olaszországban, a mainstream be sem számolt róla

Százezres tüntetés volt Rómában, emellett további 60 olasz városban vonultak utcára az emberek a green pass ellen tüntetve. A mainstream erről egyáltalán nem számolt be, vagy álhírekkel próbálta meg elbagatellizálni az eseményt.

tüntetés Olaszországban

4.Eltitkolt dokumentumok láttak napvilágot, másképp is alakulhatott volna 2020

Újabb dokumentumok láttak napilágot az Egyesült Államok által finanszírozott koronavírus eredetét boncolgató vizsgálatok eredményeiről. A 900 oldalas dokumentumgyűjtemény két, korábban eltitkolt támogatási javaslatot, valamint az EcoHealth Alliance kutatásának fejleményeit is tartalmazza.COVID világjárvány

5.A 9/11 terrortámadás eltitkolt története: Megelőzhető lett volna, ha a „nagyok” engedik

2001. szeptember 11. A nap, amire az egész világ emlékezni fog. Hihetetlen, hogy ma már kereken 20 éve, hogy az Egyesült Államokat megtámadta az al-Káida iszlám terrorista szervezet, az ostrom háttere azonban még mindig tisztázatlan. Az már biztos, hogy az amerikai hírszerzés tudott egy s mást, és az is lehet, hogy megakadályozhatta volna a támadást. Mégsem lépett. Milyen sötét dolog, és kinek az érdeke állhat mindez mögött?

9/11

6.Tényleg megfigyelnek bennünket a Xiaomi okostelefonjai?

A Xiaomi kínai társaság távolról irányítja felhasználói okostelefonjait a litván védelmi minisztérium szerint. A kiberbiztonsági hatóság azt tanácsolja a fogyasztóknak, hogy ha nem akarnak a beépített cenzúra áldozataivá válni, kerüljék a kínai mobiltelefonok vásárlását. Vajon mindez csak politika, vagy valóban Kína megrögzült irányításmániája bújik meg a háttérben?

Xiaomi

7.Végre eljött, már látszik az Ethereum égetés eredménye

Mikor múlt hónapban implementálták az EIP-1559 upgradet az Ethereum hálózaton, a cél egyértelműen az volt, hogy csökkentsék az ETH kínálat növekedésének az ütemét.

Az Ethereum a május 10-ei történelmi 4350 dolláros csúcsról mindössze néhány nap alatt 2000 dollár alá esett

8.Újabb felszálló a kriptovonaton: Rákóczi Feri is bitcoinba fektetett

Azt már elég régóta tudjuk, hogy az egyik legnépszerűbb magyar műsorvezető és ismert személyiség, Sebestyén Balázs komoly rajongója a kriptok világának. Elég csak a követőjének lenni valamelyik közösségi oldalon és ez rögtön nyilvánvalóvá válik. Most Balázsnak sikerült a kollégát is rábeszélnie egy csekély bitcoin befektetésre. Sebestyén Balázs kriptovaluta

9.Mit hoz az Evergrande csőd a Bitcoin jövőjére nézve?

A kínai ingatlanpiaci óriás, az Evergrande csőd balhéról szóló hírekkel van tele az internet. A vállalat válsága kihatott a kriptopiacra is.

10.Ethereum-gyilkos a Solana – már a hatodik legnagyobb kriptovaluta

A Solana nem törődik az aktuális trendekkel…

Solana összeomlás

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük