Ezekkel a kriptovalutákkal jövőre igen jól kereshetsz

A kriptopiac idén is számos kihívással küzd, és nem meglepő, hogy a piac nagyon erős volatilitása jelentős aggodalomra ad okot a befektetők körében. Ettől függetlenül a kriptovaluták jelentős növekedést értek el az elmúlt évben, és tavaly novemberben már meghaladták a 3 billió dolláros piaci kapitalizációt. 2022 is olyan év eddig, amikor tanúi lehetünk a lakossági befektetők nagyarányú beáramlásának. Akik időben léptek be a piacra, két- háromszoros, sőt még ennél is nagyobb hozamokat érhettek el a befektetéseikből. De a top kriptovalutákat, mint a Bitcoin, Ethereum és Solana, körülvevő mostani erős volatilitás miatt hatalmas nyomás alá kerültek ezek a befektetők. Számos makrogazdasági tényező – köztük az egyre növekvő infláció, az Oroszország és Ukrajna közötti háború, valamint a Fed agresszív lépései a gazdasági nehézségek hatásának csökkentésére – a kriptovaluták árfolyamának zuhanását okozta. A piaci elemzők szerint azonban 2023-as év jó híreket hozhat a kriptokereskedők számára. Itt felsoroltuk a legnagyobb kriptovalutákat, amelyekből még idén bevásárolhatsz, és jelentős profitra tehetsz szert a következő évben.

Ethereum

Az Ethereum a digitális kriptoszektorban a történetének legnagyobb frissítésén esett át, és meglehetősen gyorsan kilábalt a piaci visszaesésből. Szakértők szerint az Ethereum megelőzheti a Bitcoint az elkövetkező hónapokban, ami a 2023-as év ígéretes kriptopénzévé teszi.

BNB

A szakértők a BNB-t nyereséges hosszú távú befektetésnek tartják, amely az előrejelzések szerint az elkövetkező években még tovább fog növekedni. Jelenleg a BNB általános árfolyammozgása pozitívnak tűnik. Az összes többi altcoin között az egyik legnagyobb piaci tőkeértékű digitális eszköz, és célja, hogy stabilcoinok révén folyamatosan bővítse ökoszisztémáját. A BNB-t várhatóan számos partnerség és integráció is támogatja majd.

XRP

Az XRP már elég régóta létezik, és a piac 10 legnagyobb kriptovalutája közé tartozik. A coin használható eszközök átutalására a Ripple-hálózaton keresztül, de lehet vele vásárolni, eladni és kereskedni is a kriptotőzsdéken. A Ripple létrehozása mögött álló alapvető ötlet a pénz utalása volt, ami az egyre növekvő globalizáció miatt több embert fog bevonzani az elkövetkező években.

Bitcoin

A Bitcoin árfolyama csúnyán beesett ebben az évben, de a gazdasági és pénzügyi piacokon biztosan nem veszített jelentőségéből. A 2022-es évben a világ legnagyobb luxusmárkái körében széles körben terjedt a Bitcoinnal való fizetés. Szakértők úgy vélik, hogy ha a Bitcoin elfogadása ilyen lendülettel folytatódik, akkor az elkövetkező hónapokban biztosan robbanásszerűen növekedhet.

Decentraland

A Decentraland egy decentralizált virtuális valóság platform, amely az Ethereum blokkláncon alapul. Izgalmas funkciókat, például szórakoztató, játék és e-kereskedelmi elemeket állít össze, hogy a magánszemélyeknek és a vállalkozásoknak egyaránt vonzóvá tegye magát mint egy jó befektetést. A metaverzum növekvő népszerűségével a MANA token várhatóan 2023-ban masszívan be fog robbanni.

Polygon

A Polygon az Ethereumot segíti azáltal, hogy egy oldalláncaként működik, amely összeköti a teljes Ethereum hálózatot. A Matic hálózat a saját proof-of-stake blokkláncát és Commit Chain kapcsolatát használja, hogy segítsen az Ethereum hálózatának skálázásában, és megoldja azokat a hiányosságokat, amelyek akadályozzák a blokklánc széles körű elterjedését. Mivel az Ethereum PoS átállás erősíti az Ethereum lehetőségeit és kilátásait, így a feltételezések szerint a Polygon is nagy hasznot fog húzni ebből a törekvésből.

Cardano

A Cardano drámai volatilitásnak volt tanúja az elmúlt hónapokban. Az ADA árfolyama azonban június elején mindenfajta ellenállás nélkül megugrott. Az ADA token akkor emelkedett, amikor szinte az összes többi kriptovaluta esett a különböző makrogazdasági problémák miatt. Bár az ADA nem tudta fenntartani ezt a trendet, a szakértők azt jósolják, hogy a Cardano 2023-ban figyelemre méltó kriptopénz befektetés lesz.

Solana

Solana 2021-ben a legjobb teljesítményt nyújtotta. A növekvő befektetői közösség izgatottan szemlélte, hogy a Solana technológiája fejlettebb más top kriptovalutákhoz, például a Bitcoinhoz képest. A SOL alapvetően újonc, de jelentős javulást mutatott az árfolyam teljesítményében. Hálózata azonban meglehetősen sérülékeny és gyakran kiesésekkel küzd, de 2023-ban továbbra is erős befektetési lehetőség marad.

Polkadot

A Polkadot ma az egyik legbiztonságosabb és leginnovatívabb hálózat a kriptotérben. Ezért az elemzők úgy vélik, hogy a DOT token 2023-ban az egekbe fog szökni. A Web 3.0 terület növekvő népszerűségével és fejlődésével a Polkadot az egyik legnépszerűbb kriptovalutává válik a többi digitális eszköz között.

Litecoin

A szakértők úgy vélik, hogy a Litecoinnak mindenképpen jó jövője van a kriptopiacon. A top 10 legtöbbet kereskedett kriptovaluta egyike, amely széles körben elfogadott és könnyen kereskedhető. Úgy tűnik, a Litecoin jobb értéket képvisel, mint számos újabb, alacsonyabb piaci kapitalizációjú altcoin. A 2023-as év nagyszerű év lehet a Litecoinba való befektetéshez.

***Figyelem! Fenti írásunk nem pénzügyi tanácsadás. A BitcoinBázis fokozott óvatosságra inti minden kedves Olvasóját a kriptovaluta, CFD, token és ICO/STO/SAFT befektetések kapcsán. Egyéni kutatás és az állítások alapos ellenőrzése fokozottan javasolt. Kereskedj felelősségteljesen.***