30 ezer alá már nem megy a bitcoin?

32 ezer dollárral indította a hetet a bitcoin, a hét közepére azonban a 29300 dollárt is megjárta az árfolyam alaposan ráijesztve a befektetőkre. A hét második felében azonban megérkeztek a vásárolók a piacra, amivel egészen 33 ezer dollárig sikerült feltornászni az árfolyamot.

Azzal, hogy a bitcoin a 32 ezres ellenállást is megugrotta pár órával azután, hogy az idei legalacsonyabb bitcoin árfolyamot is mutatta a grafikon, egyre többen úgy vélik, hogy ez lehetett az árfolyam esés alja. Vannak azonban, akik óvatosságra intenek, hiszen a bitcoin már sok esetben tudta meglepni a kereskedőket.

30 ezer alá már nem megy a bitcoin?

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

A Goldman Sachs, New York-i befektetési bank értesülései szerint nemhogy csökkenne, épp hogy fellendülni látszik a kriptó beruházások mértéke. Ugyanis, amíg a traderek világszerte aggódnak a BTC árának alakulásán, addig a milliárdosok éppen ellenkezőleg, odáig vannak a kriptovaluta fejlődésével. Egy friss tanulmány szerint az ultragazdag magán befektetők fele (a family office-ok) jelentős összegeket szándékoznak kriptovalutákba invesztálni.

Ezek után nem is csoda, hogy a héten kiderült a Rothschild-család újabb komoly befektetést hajtott végre Ethereumba. A bejelentés szerint a Rothschild Investment Corporation 2834,69 ETH-t vásárolt részvény formájában, a Grayscale Ethereum alapján keresztül. Jelenlegi befektetési eszközeik értéke úgy 1,4 milliárd dollárra rúghat, ebből pedig most már úgy 5 millió dollárnyi kriptovalutában, specifikusan ethereumban és bitcoinban van.

A megkérdezett kriptovaluta szakértők döntő többsége pozitívan tekint a Bitcoin jövőjére, illetve feltételezéseik is rendkívül derűlátóak a kriptovilágot illetőleg. Véleményük alapján a BTC, a kriptovaluták éllovasa, könnyűszerrel átveheti majd a központi bankok által kibocsátott készpénzek szerepét a nemzetközi gazdaságban. Ezt a bizonyos folyamatot „hiperbitcoinizációnak” nevezték el és várhatóan 2040-re valósulna meg egészében.

Elon Musk és Jack Dorsey szerda este a bitcoinról beszélgetett. Sok érdekes információ derült ki a kriptoközösség által már nagyon várt eseményen. Többek közt kiderült, hogy a Teslának és a SpaceX-nek is van bitcoinja, valamint Musk megerősítette, hogy magánszemélyként a Tesla részvényein kívül bitcoinnal, dogecoinnal és ethereummal is rendelkezik. Musk és Dorsey először egy Twitteren folytatott beszélgetést követően állapodott meg arról, hogy együtt lépnek a The B Word rendezvény színpadára.

Az amerikai kormány akár 10 millió dolláros jutalmat is hajlandó fizetni kibertámadásokkal kapcsolatos információkért és ezt a jutalmat bitcoinban fizetné ki a kormány. Az amerikai belügyminisztérium közleményéből kiderült, hogy az utóbbi idők támadásainak súlyossága miatt döntöttek a lépés mellett. A Jutalom az Igazságért program keretein belül a darkweben hoztak létre egy bejelentő csatornát, így biztosítva az esetleges informátorok anonimitását és biztonságát.

Az Orosz Kriptoipari és Blokklánc Szövetség (Racib) bemutatott egy projektet, amelynek célja az, hogy a kriptovaluta bányászattal foglalkozó vállalkozásokat Oroszországba csábítsa. Az Orosz Föderáció a teljes villamosenergia-termelés alapján az első öt nemzet között van. Mi több, az ország energiarendszere olyan egyedi jellemzőkkel bír, amelyek előnyösek lehetnek a digitális érmék bányászatában részt vevő vállalkozások számára. Nem titkolt céljuk, hogy magukhoz csábítják a Kínát elhagyó bányászokat.

A bitcoin bányászat történetét összefoglaló múzeum nyitotta meg a kapuit Venezuelában, még az előző hétvégén. A múzeum lehetővé teszi a látogatóknak, hogy megismerjék a kriptovaluta bányászatot, mint iparágat, a kezdeti egyszerű otthoni megoldásoktól egészen a mai hangárnyi területen működő profi bányászfarmokig. A múzeum létrehozása egy privát kezdeményezés része, amit a Criptoavila nevű kriptovaluta bányászattal foglalkozó vállalat vezet.

Utolsó kacsintás 30 ezer dollár alá?

IzzyEibani Twitter elemző a tőzsdékre beáramló bitcoinokat elemezte a CryptoQuant adatai alapján. Elmélete szerint a héten utolsó alkalommal nézhetett be 30 ezer dollár alá a bitcoin. Az alábbi diagram alaposabb áttekintése azt mutatja, hogy a múltban három eset volt 2017. augusztus 1-jén, november 30-án, 2018-ban és 2020. március 12-én, amikor a tőzsdékre történő bitcoinok beáramlása a július 16-i eseményekhez hasonlóan hirtelen megugrott. A beáramlást követően a piac minden egyes alkalommal rövid idő alatt mélypontra jutott. Ha a piac a korábbbiakhoz hasonlóan viselkedik most is, nagy a valószínűsége annak, hogy a legutóbbi 29 500 dollárra eső csökkenés lehetett a legutolsó alkalom, amikor még “akciósan” lehetett bitcoint vásárolni.

Elmélete szerint a héten utolsó alkalommal nézhetett be 30 ezer dollár alá a bitcoin

Az RSI a trend momentuma alapján segít a túlvásárolt és a túladott zónák azonosításában. A napi grafikonon az RSI mutató 7 hónapja csökkenő tendenciát mutat. Ez a lefelé hajló trendvonal eddig már 8 alkalommal szolgált ellenállásként. Úgy tűnik azonban, hogy nemrég a trendvonal fölé léptünk az utóbbi árfolyam emelkedéssel. Ezzel pedig megtörhet a 7 hónapja tartó túladott hangulat. Ehhez azonban legalább több napi záráskor is visszaigazolást kellenne látnunk, éppen ezért mindenképpen érdemes lesz szemmel tartani a mutatót a következő napokban.

Az RSI a trend momentuma alapján segít a túlvásárolt és a túladott zónák azonosításában

A bitcoin bálnák elég sokáig csak eladtak, most azonban változott a helyzet. Pontosabban a május 19-ei kapituláció után a lakossági befektetők +37 266 BTC-vel, a 10-100 BTC között tartó befektetők +29 280 BTC hozzáadásával bővítették a portfóliójukat. Ami a nagyfiúkat illeti, a 100-1000 BTC közötti befektetők -17 980 BTC-vel csökkentették a megtakarításaikat, míg az igazán nagy óriás bálnák az 1000-10000 BTC közötti portfolióval, május 19. óta 110 384 BTC hozzáadásával erősítették pozíciójukat. Látszik tehát, hogy a felhalmozás újabb fokozatra kapcsolt a nagybefektetők körében.

Azonban túlzott optimizmusra még nem érdemes berendezkedni. A Skew analitikai szolgáltató adatai szerint a Bitcoin opciókkal kereskedők a 20.000 -22.000 dollár körüli zónában még nagyon aktívak az év végéig. Ez azt jelenti, hogy a legtöbb kereskedő a Bitcoin további esését prognosztizálja év végére. Ha a kereskedő BTC opciókat vesz, akkor lényegében arra fogad, hogy a Bitcoin ára egy bizonyos értéktartományban lesz egy specifikus dátumon. Miután egyre közelebb kerül ehhez a specifikus dátumhoz, a kereskedőnek döntenie kell, hogy él ezzel az opcióval, eladja az opciót, vagy egyszerűen nem csinál semmit, és hagyja, hogy lejárjon az opció. Most úgy tűnik, hogy a BTC opciós szerződésekben az aktív árfolyam pont 20.000 dollár körül alakul. Tehát több professzionális kereskedő is arra számít, hogy az árfolyam a következő hónapokban lassan lecsoroghat a korábbi árfolyam maximum szintjére.

több professzionális kereskedő is arra számít, hogy az árfolyam a következő hónapokban lassan lecsoroghat a korábbi árfolyam maximum szintjére

Altcoin hírek

A Bitpanda nevű osztrák kriptotőzsde bejelentette, hogy mostantól kezdve Binance érmével is lehet kereskedni a platformjukon. Bár a Binance kriptotőzsdére mostanában rájár a rúd, a vállalat saját tokenje, a BNB, avagy Binance coin továbbra is az egyik legnépszerűbb kriptovaluta. A bitcoin, az ether és a tether után ez a negyedik legnagyobb érme a piacon. Emellett a héten lezárult a legújabb immáron tizenhatodik BNB token égetés. Az égetés során mintegy 1,3 millió darab, összesen 393 millió dollár értékű BNB érmét semmisítettek meg. A cél az árfolyam (a Binance számára) megfelelő szinten tartása, a cég ugyanis az adott negyedévre vonatkozó kereskedési adatok alapján saját maga dönt az elégetett érmék számáról.

Az Anonymous néven ismert decentralizált hackercsoport elindítja az Anon Inu nevű kriptotokenét a Binance Smart Chain-en (BSC). A tokent bejelentő YouTube-videóban az Anonymous csoport egyik tagja azt állítja, hogy Anon Inu token központi szerepet játszik az Elon Musk és Kína elleni harcban. De hogy ezt hogyan teszi majd, egyelőre nem világos.

A blockWRK hivatalos bejelentése szerint elrajtolt a blokklánc alapú alkalmazotti bérezést menedzselő alkalmazása, amivel a vállalkozások a munkavállalóik produktivitását egy automatizált instant jutalomrendszer révén tudják növelni. A kezdeti szakaszba mintegy 150,000 amerikai munkavállaló kerül be. A rendszer a jutalmakat WRK tokenben méri és azonnal jóváírja az alkalmazottak egyenlegén, bármikor átváltható vagy újraforgatható a további bónuszok érdekében.

Kövess minket Facebook, Instagram és Twitter oldalainkon, hogy mindenről percre pontosan értesülj.😉

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.