600 millió dollárnyi bitcoin opció járt le pénteken

Viszonylag csendes hét után 600 millió dollárnyi bitcoin opció lejáratán izgulhatnak a befektetők a hét végén. De vajon volt okuk az aggodalomra?

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

A Binance augusztus 20-án bejelentette, hogy mind az új, mind pedig a meglévő felhasználók számára kötelező lesz a középszintű azonosítás elvégzése. A Binance-re egyre nagyobb nyomás nehezedik a szabályozói oldalról. Feltételezhetően a hatósági figyelmeztetések miatt a kriptováltó úgy döntött, hogy szigorú felhasználói ellenőrzést kér minden ügyfelétől.

A Weibo, avagy a „kínai Twitter” mostantól az összes kriptókkal kapcsolatos felhasználói fiókot blokkolja platformján. Senki sem ússza meg a tiltást, még a kriptók egyik legkiemelkedőbb sztárja, Justin Sun, a Tron (TRX) és a BitTorrent token (BTT) alapítója sem, akinek szintén blokkolták a fiókját.

A Chainalysis szerint a globális kriptó elfogadás óriási, 880%-kal ugrott meg az elmúlt évhez képest. A globális kriptó-elfogadási index szerint Vietnám, India és Pakisztán rendelkezik a legmagasabb kriptovaluta-elfogadási aránnyal. Az előző év besorolásán Pakisztán és India még csak rajta sem volt, míg Vietnám akkor a 10. helyen szerepelt a listán.

A Chainalysis szerint a globális kriptó elfogadás óriási, 880%-kal ugrott meg az elmúlt évhez képest

A spanyol értékpapír felügyelet 12 céget figyelmeztetett, köztük a Huobit, Bybitet, amelyek elmulasztották az országban a regisztrációt. A felügyelet hozzátette, hogy a figyelmeztetés ellenére, nem tiltja be a tőzsdéket. A figyelmeztetés célja az, hogy a piaci szereplőknek és a fogyasztóknak megfelelő információkat biztosítson a bizottság arról, hogy mely szolgáltatók működnek a jogszabályoknak megfelelően az országban és melyek nem.

Az Nvidia számítástechnikai vállalat CMP (vagyis kriptovaluta bányász-processzor) termékcsoportja 266 millió dollárnyi hozamot produkált a 2021-es év második negyedévében. A legutóbbi negyedév felénél járva az Nvidia úgy jósolta, hogy a kriptovaluta bányászat során alkalmazott árucikkeik 400 millió dollárnyi bevételt fognak generálni. Ez azonban nem egészen így alakult, chipjei 134 millió dollárral alulteljesítettek az elvárásokhoz képest.

A Wall Street legnagyobb nevei, sőt néhány amerikai állam is több millió dolláros befektetést tart a Coinbase részvényeiben. A szabályozó hatóságokhoz benyújtott dokumentumok alapján kiderült, hogy a megabankok felvonulása, köztük a Goldman Sachs, a JP Morgan, a CitiGroup és a Bank of America; és olyan vagyonkezelők, mint a Millennium Management, a BlackRock, a Miller Value Partners és a Bridgewater; sőt még államok is, mint a Tennessee’s Treasury mind tartott idén június 30-án valamennyi COIN részvényt. Nem mellesleg a héten a Coinbase vezetősége rábólintott a javaslatra, hogy a vállalat mintegy 500 millió dollárnyi kriptovalutát vásároljon. A vállalat egyben arra is vállalást tett, hogy a jövőben a mindenkori profitjuk 10 százalékát minden esetben kriptovalutákba fogják fektetni. Armstrong szerint a jövőben, ahogy a kriptogazdaság egyre érettebbé és széleskörűbbé válik, ez az arány még tovább fog nőni.

600 millió dollárnyi bitcoin opció járt le pénteken

Az elmúlt hét napban a bitcoinnak nem sikerült áttörnie a 48 000 dolláros ellenállást, de az árfolyam tulajdonképpen még akkor is változatlan maradt, amikor a Minneapolis Federal Reserve elnöke, Neel Kashkari a földbe tiporta a szektort.

Augusztus 17-én a Pacific NorthWest Economic Region (PNWER) éves találkozóján Montanában megjelent Kashkari elmondta:

“Eddig azt láttam, hogy [a bitcoin] 95%-a csalás, felháborodás, zaj és zűrzavar.”

Sőt, Kashkari kifejezetten a bitcoint célozta meg a kijelentéseivel, amikor megemlítette, hogy egyetlen felhasználási esete a legnépszerűbb kriptopénznek a tiltott tevékenységek finanszírozása. Valójában azonban már ez évek óta nincs így.

A kijelentésre az árfolyam nem igazán lengett, bár kis mértékben csökkent, a 44 ezer dolláros ellenállás erősen tartotta magát. Még azután sem indult el eladási hullám, hogy a FED is jelezte szándékát, hogy feloldja 120 milliárd dolláros havi kincstári és jelzáloggal fedezett értékpapír-vásárlásait. A piacok támogatására irányuló kisebb ösztönzés miatt a befektetők kockázat kerülőbbé válnak, ami a bitcoin árának visszalépését is okozhatta kis mértékben.

Ezt szem előtt tartva a kereskedőknek kevésbé kellett aggódniuk a pénteki 600 millió dolláros bitcoin opció lejárta miatt, mert ha a piacok kitartanak a potenciálisan negatív hírek alatt, akkor alapvetően pozitív trendről beszélhetünk.

A call-put arány 1,43, és a semleges vagy inkább bika piaci hívási lehetőségeknek kedvez. Ez látszik abból, hogy a 7838 bitcoin vételi opció állt az 5465 eladási opcióval szemben pénteken.

A call-put arány 1,43, és a semleges vagy inkább bika piaci hívási lehetőségeknek kedvez

Az emelkedésre spekuláló befektetők magabiztosan tarották a 44 ezer dolláros támaszt a legtöbb opció 46 és 47 ezer dollár közötti kötési árfolyammal bírt, így kicsi az esély, hogy innen jelentősen elmozduljon most az árfolyam.

Ami a jövőt illeti még mindig több ok is van a bikás hangulatra, akár rövid távon is.

A heti mozgóátlag konvergencia (MACD) 11 hónap negatív területen eltöltött idő után a héten végre pozitívba fordult át, ami klasszikus jele annak, hogy impulzív emelkedés várható.

Emellett ismét felmerültek elméletek hogy 2021, az úgynevezett “kettős buborék” éve lehet, amikor a BTC/USD két alkalommal is lokális csúcsot dönt, mint tette ezt a 2013-as évben is.

Egyedül a Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) marad el a trendtől, az alap árfolyama még mindig mély diszkont áron áll a spot árfolyamhoz képest, amióta májusban a Bitcoin ára 29 000 dollárra csökkent. Legutóbb pedig hasonló diszkonton szálltak be az intézményi befektetők, akik az április közepén kicsúcsosodó emelkedés kezdeti motorját adták.

Altcoin hírek

Az ADA történelmi csúcsokon jár és már 2,5 dollár felett kereskednek vele. És a rendkívüli növekedéssel együtt járt az is, hogy most már piaci kapitalizáció tekintetében az ADA megelőzte a Binance natív tokenjét is, így most már a Cardano a harmadik legértékesebb kriptovaluta a piacon. Nem túlzás az őrületes jelző, hiszen július 21-éhez képest 150%-ot emelkedett az ADA árfolyama. Úgy tűnik, hogy az Alonzo-frissítés volt az, ami nagyon komoly hatással volt a befektetői hangulatra.

július 21-éhez képest 150%-ot emelkedett az ADA árfolyama

A kínai kereskedelmi óriás, az Alibaba új online piacteret nyit digitális eszközök számára. A platformon kiadott NFT-k a szecsuáni önkormányzat által támogatott blokkláncon kerülnek majd kibocsátásra. Műalkotások, játékok és még sok más lesz elérhető az Alibaba új blokklánc platformján. A szolgáltatás a „Blokklánc digitális szerzői jogok és eszközök kereskedése” nevet kapta, lehetővé teszi, hogy írók, zeneszerzők, játékfejlesztők és rengeteg más művész az általuk készített tartalmak szerzői jogát eladják.

A SushiSwap DeFi-projekt még hétfőn tett közzé egy blogposztot, amelyben közölték, hogy az amerikai kriptobefektetési cég, a Paradigm kollégáinak köszönhetően elkerültek több száz millió dolláros veszteséget. A Sam Sun vezetésével működő csapat felfedezett, majd öt óra alatt kijavított egy hibát a SushiSwap tokenjének platformján, a Mison. Ezzel pedig 350 millió dollárnyi ether elvesztésétől mentették meg a platformot. A SushiSwap közleményét azzal zárta, hogy végül semmilyen kárt nem szenvedtek el.

A p2p árfolyamok és fogadások decentralizált előrejelzési piaci applikációjának tokenje, az ECN, a TRON blokkláncról az Ethereum és a Tezos platformokra vándorol át. Az elmúlt hetekben az ECN-nek sikerült bejutnia a három legnépszerűbb token közé a TRON-on, míg a projekt okosszerződése a második legnépszerűbbnek számított. Mindezek ellenére mégis távozik a TRON blokklánc hálózatról a közösség döntésének nyomására.

A Facebook Diem egyik társalapítója, David Marcus bejelentette, hogy a Novi, a Facebook kriptovaluta tárcája “készen áll a piacra lépésre”. A most debütáló Novi (eredetileg Calibra) egy egészen más kriptovaluta piacot céloz meg, mint a két évvel ezelőtti változata.

 

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.