Mindenkori rekord közelében jár az ethereum árfolyam

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Miközben a bitcoin végre ismét áttörte az 50 ezres pszichológiai szintet, amivel három hónapos csúcsra jutott az árfolyam. Az ethereum azonban már a mindenkori rekord árfolyam környékén jár.

a bitcoin végre ismét áttörte az 50 ezres pszichológiai szintet, amivel három hónapos csúcsra jutott az árfolyam

A hét legfontosabb kriptovaluta hírei egy helyen

Friss források szerint a Twitter már teszteli a bitcoin mikrotranzakciókat a közösségi platformján. A Lightning hálózaton alapuló utalásokat a Strike céggel közösen kívánják bevezetni. Jack Dorsey, a Twitter CEO-ja még júniusban jelentette be a Bitcoin Twitteres integrációját. Akkor azt találta nyilatkozni, hogy a Bitcoin egy borravaló/tip szolgáltatás részeként kerülne bevezetésre, amivel pl. előfizetőket, újabb követőket lehetne szerezni, tartalomkészítőket jutalmazni, illetve egyben kereskedni is lehetne a bitcoinnal a Twitteren keresztül.

A Coinbase hibásan küldött ki üzenetet 125 ezer felhasználójuknak arról értesítve őket, hogy megváltozott a kétlépcsős azonosítással (2FA) kapcsolatos biztonsági beállításuk. Erre az ügyfelek, akik jogosan gondolták, hogy fiókjukat valaki feltörte, a Coinbase-t kezdték megrohamozni. Az okozott kellemetlenségért a cég 100 dolláros BTC kárpótlást is bejelentett a felhasználóknak.

A tervek szerint a Binance.US, a Binance amerikai leányvállalata a következő három évben tőzsdére lépésre készül. Annak ellenére, hogy a kriptotőzsdének az utóbbi hónapokban meggyűlt a baja a különféle szabályozótestületekkel is, mégis sikerült 800 és 1000 millió dollár közötti árbevételt generálnia az elmúlt egy évben a CEO elmondása szerint.

Amerikai Egyesült Államok Pénzügyi Felügyeleti Szervezete, a SEC a napokban hivatalosan is megvádolta a BitConnect alapítóját, Satish Kumbhanit Ponzi csalással. A SEC jelenlegi elnöke, Gary Gensler szerint a BitConnect egy tankönyvbe illő csalás volt. Az alapítóknak és a vállalat fejeinek pedig soha nem volt szándékában egy valós üzleti modellt működtetni. Ennek megfelelően Kumbhanit a SEC nem kevesebb, mint 2 milliárd (!!) dollárra perli.

Bitcoin tranzakciós adatok

Rekord mennyiségű bitcoin tranzakció történt az elmúlt héten. Bár a legnagyobb kriptovaluta árfolyama még mindig nem tudott visszatérni az áprilisi csúcsokhoz, az egy hét alatt megmozgatott érmék összértéke még így is átlépte a 8 milliárd dollárt. Ekkora mértékű BTC pénzmozgásra ilyen rövid idő alatt még sosem volt példa.

A Chainalysis adatai szerint a kelet-európai székhelyű bitcoin címeken keresztül 2020 júniusa és 2021 júliusa között 815 millió dollárt küldtek csalóknak. A csalásokkal kapcsolatos címekre küldött érték több mint fele egyetlen átverés mögött álló személyekhez került. A Finiko egy orosz székhelyű Ponzi-konstrukció, amely 2021 júliusában omlott össze miután a felhasználók kripto beváltásait hirtelen befagyasztották. A kelet-európai címek is sok pénzt kapnak átveréssekkel kapcsolatos címekről, ami arra utal, hogy az áldozatokon kívül számos átverés kezelője is a régióban található. A kelet-európai címek szintén jelentős vagyont kaptak zsarolásokon keresztül. Több, mint 46 millió dollárral nőtt így ezeken a címeken tárolt kriptópénzek összessége.

Mindenkori rekord árfolyam környékén jár az ethereum

A bitcoin pénteken elérte az 50 800 dollárt, így az emelkedő trendhez a visszatérés lehetősége határozottan előtérbe került. Főleg, mivel szeptember 1-je óta folyamatosan emelkedik az árfolyam.

Miután tegnap éjszaka 48 300 dolláros mélypontra esett, ma már az 51 000 dolláros ellenállás támadásába kezdett bele a bitcoin. Ez egy kritikus fontosságú újbóli teszt, hiszen a bitcoin árfolyama ezzel felfelé fordul, reményt adva arra, hogy az 50 000 dollárt most végre képes lesz megtartani. Ha ez megtörténik, és az 51 000 dolláros ellenállást is elhagyjuk, az jelentheti az igazi előretörő trend elejét.

Mindenkori rekord árfolyam környékén jár az ethereum

Jön az újabb all time high ETH?

Mindeközben az ethereum sokkal magabiztosabban menetel felfelé. Az ETH ugyanis már 4000 dollár felett is járt a hét végén, ezt a szintet május óta nem lehetett látni a grafikonokon. Csak pénteken 5%-ot erősödött az árfolyam. Ezzel pedig 10%-on belülre került az ethereum a mindenkori rekord árfolyam szinthez képest.

A kriptovaluta piac új lendületet kapott egy pénteki munkaerőpiaci jelentéstől. Az amerikai munkahelyek gyenge augusztusi növekedését mutatják a számok, ami egyben ismét előhozta a találgatásokat, hogy a gyenge gazdasági adatok arra késztethetik az amerikai központi bankot, hogy tartsa fenn a havi 120 milliárd dolláros kötvényvásárlási programját.

Egyes befektetők azt feltételezik, hogy az amerikai központi bank alkalmazkodó monetáris politikája elnyomja a hagyományos piaci eszközök, például a kötvények hozamát, erősítve ezzel a bitcoin és más gyorsan növekvő kriptovaluták vonzerejét.

Az ether, a világ második legnagyobb kriptovalutája, még a bitcoinnál is jobban teljesít mostanában. A nem helyettesíthető token (NFT) tevékenység újjáéledése és a hozamtermelő decentralizált pénzügyi (DeFi) tokenek iránti érdeklődés együttesen hozzájárult az ETH árfolyam mostani emelkedéséhez. Az ether idén jelentősen felülmúlta a bitcoint. Az ETH ára ötszörösére emelkedett, és piaci kapitalizációja körülbelül 465 milliárd dollárra nőtt. Ez közel a fele a bitcoin 950 milliárd dolláros összpiaci értékének.

Altcoin hírek

Ripple – XRP

Tovább bonyolódik a SEC kontra Ripple cég bírósági ügy. Egy amerikai bíróság kimondta, hogy a fintech cég köteles mintegy egymillió hiányzó Slack üzenetet beszolgáltatnia a SEC-nek átvizsgálásra. A Ripple fellebbezett a döntés ellen kijelentvén, hogy az üzenetek beszerzése mintegy egymillió dollárjába kerülne, ám a bíró azt elutasította mert az üzenetek kivizsgálását kritikusnak és egyben egyedi bizonyítéknak ítéli az amerikai pénzfelügyelet által regisztrálatlan részvénykibocsátással gyanúsított cég ügyében.

Cardano – ADA

A Cardano (ADA) a héten átlépte a történelmi 3 dolláros árszintet, ezzel a piaci értéke 97 milliárd dollárra emelkedett, és így a harmadik legnagyobb érme a kriptográfiai eszközök piaci értékének  rangsorában. Az elsődleges indok az okosszerződés integráció ténye a Cardano teszthálózatán, amit a várakozások szerint hamarosan követ a főhálózati indulás is, általa magasabb pénzügyi funkcionalitással felruházva az egyelőre stakelésben bajnok blokkláncot.

IOTA – MIOTA

Az IOTA megosztott főkönyv protokoll technológia MIOTA nevű natív tokenjének árfolyama az elmúlt 24 órában 25 százalékot emelkedett. Az elmúlt 3 napban pedig az emelkedés mértéke már az 50 százalékot közelíti, az érme piaci kapitalizációja pedig így már átlépte a 4,3 milliárd dollárt. A projekt körül minden bizonnyal a nemrég bevezetett Hornet névre keresztelt frissítés okán ugorhatott meg az érdeklődés. Az IOTA hálózat Hornet frissítése a tranzakciók sebességének további növekedését teszi lehetővé, valamint egyszerűsíti a saját célra létrehozott privát Tangle algortimus alapú hálózatok létrehozását és működtetését.

Solana – SOL

Most már a Solana a hetedik legértékesebb kriptovaluta a piaci kapitalizációt tekintve, letaszítva ezzel a Dogecoint a korábbi helyéről. Az elmúlt néhány hét alatt 300%-ot emelkedett az árfolyama. Augusztus elsején egy SOL még 35 dollárt ért, miközben a hónap végére már 136 dollárt kellett egy tokenért fizetni, a növekedés pedig megállíthatatlannak tűnik. A Solanát amúgy sokan az Ethereum nagy riválisának tekintik, főleg az utóbbi leterheltsége miatt. A Solana egy nagyon energiahatékony proof-of-stake blokklánc, ami alacsony díjak mellett kínál gyors tranzakciókat. Ez pedig vonzza a DeFi és NFT aktivitást a platformra, az pedig hozzájárul az ár növekedéséhez.

Az OKEx kriptotőzsde új piacot indít a nem cserélhető tokenek (NFT) generálására és kereskedésére. A platform lehetővé teszi a felhasználók számára az OKExChain és Ethereum blokkláncokon létrehozott NFT-k mintelését és kereskedését.

Zs

“Right now Bitcoin feels like the Internet before the browser.” - Wences Casares

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.